maandag, oktober 25, 2010

Luxemburg-Bikkeltocht

We hebben het echt SUPER gehad vorige week! Dinsdagochtend zijn we vertrokken met een groep van 9 mensen naar Luxemburg. Onderweg was het soms wat regenachtig, maar we konden aan het eind van de middag onze tent in het zonnetje opzetten!
We hebben een kampvuur gemaakt en daar lekker gegeten. 's Nachts was het echt heel koud! Ik heb echt heel weinig geslapen. Op het laatst ben ik op de achterbank van de auto gaan liggen, maar helaas was het daar niet veel warmer.
Woensdagochtend begon de tocht! We hebben onze auto geparkeerd en zijn met de rugzakken om gaan wandelen. Wat een schitterend gebied! Luxemburg is zo onwijs mooi! Het was prachtig weer en daar genoten we extra van toen we hoorden dat het in Nederland veel regende!!
Na een tocht van 18 km kwamen we bij de tweede camping aan. Daar zijn we eerst op zoek gegaan naar koffie en warme chocolademelk. Even opwarmen! We hebben toen lekker patat gegeten. Na nog een kop warme choco zijn we terug gegaan naar de camping en hebben genoten van de heerlijke warme douches! Omdat er verder totaal niets te doen was daar, zijn we vroeg onze slaapzak in gegaan. Deze nacht gelukkig veel beter geslapen! (Robin, bedankt voor het lenen van je warme slaapzak!)
Donderdag weer wandelen. Een prachtige tocht richting Echternach. Helaas kreeg ik halverwege last van mijn knie en viel het laatste stuk niet echt mee, maar uiteindelijk zijn we toch op de camping aangekomen en weer konden we onze spullen opzetten bij een lekker zonnetje!
Aan het eind van de middag kwam de andere groep van 14 mensen ook aan op de camping. Toen alle tenten stonden werd er weer een kampvuur gemaakt en hebben we een soort ge-BBQ-ed op het vuur.
Deze nacht was het echt onwijs koud! Het vroor 5 graden en 's morgens stond het ijs op de tenten! We hebben in het douche-gebouw ontbeten en zijn toen gaan kanoën. Een tocht van 16 km. Erg mooi, maar zo vreselijk koud! Iedereen had last van ijs-handen. Dus toen we bij het eindpunt waren zijn we ons eerst gaan opwarmen met warme chocomel (helaas was deze niet echt heet, maar vooruit)Na de lunch ging de groep nog mountain-biken. Marjo en ik gingen niet mee, wij deden de boodschappen. 's Avonds pannenkoeken gegeten en toen de laatste nacht in Luxemburg. Weer erg koud, -3 graden. Binnen de tent en slaapzak ging het nog wel, maar als je dan moet plassen....brrrr!
Zaterdagochtend alles weer ingepakt en met de auto's naar Berdorf. Daar hebben we met de hele groep nog een klein stukje gelopen om de tweede groep ook te laten genieten van de prachtige omgeving.
Nadat iedereen een broodje had gegeten en er een groepsfoto was gemaakt zijn we terug gereden naar Nederland. Lekker om weer thuis te zijn, heerlijk onder je eigen douche, een wc waar wc-papier aanwezig is en natuurlijk weer slapen in je eigen bed!
Ik heb een heerlijke tijd gehad en had het echt niet willen missen. De groep was erg leuk, gezellig met elkaar. Het was gewoon TOP!



1 opmerking:

Kom Achterom zei

Het was behoorlijk afzien hé maar aan de groepsfoto te zien heeft iedereen super genoten!!!
fijne week
Yolanda