maandag, juli 21, 2014

Omslagdoek

Tijdens het WK heb ik aardig wat wedstrijden al hakend bekeken... Het is lekker om mee bezig te zijn en je hoeft er niet zo erg bij na te denken...( het was geen ingewikkeld patroon). Ik had deze wol gezien bij Echtstudio en bedacht dat ik daar wel een omslagdoek mee kon maken...hoeveel bollen heb je dan nodig? Geen idee...ik neem er gewoon 3 mee en dan zie ik wel hoever ik kom...
Zo zat ik dus lekker te haken...totdat mijn wol op was....hmmmm de omslagdoek is nog niet echt groot genoeg... Nog wat wol erbij? Ok, nog 2 bollen dan.... En zo ging ik weer verder... Na 5 bollen dacht ik toch dat er nog 1 bol bij zou moeten om het formaat van de doek wat optimaler te maken... Dus weer op weg naar Alphen. Wol op! Dat meen je niet!
Ok, het kon nog besteld worden gelukkig...nou ja, in afwachting van de laatste bol wol nam ik alvast wat bollen mee voor een volgend "project"... Weer een omslagdoek, maar nu een geheel ander patroon en iets goedkopere wol...:)
Dit patroon ging veel sneller dan verwacht! Na een week kreeg ik het telefoontje dat mijn bolletje wol binnen was...maar was de tweede omslagdoek al klaar!




Ik was echt heel blij met het eindresultaat! Hij is alleen vrij warm...heerlijk dus voor straks, in de herfst, maar voor nu... Ik besloot om met hetzelfde patroon een zomer-variant te maken!
Maar natuurlijk moest omslagdoek 1 ook nog even afgemaakt worden...




Dus, nu is het WK voorbij...heb ik er 2 omslagdoeken bij en ben ik bezig met nummer 3! 
Ja, ik heb de smaak te pakken!

maandag, juli 14, 2014

Niks!

Heerlijk, vandaag hoef ik niks! Ik hoef niet te werken. Ik hoef vandaag niet naar school om te helpen met de musical. Ik hoef nergens heen! Heerlijk! Ik breng de jongens naar school, kom thuis en zet de wasmachine aan...kop koffie en ik plof op de bank! Lekker!
Terwijl het grootste deel van Nederland vakantie heeft beginnen wij vandaag aan onze laatste schoolweek. Het wordt een drukke week! Morgen heeft groep 8 de musical uitvoering voor de school, tussendoor nog ff de post rondbrengen en 's avonds de afscheidsavond. Woensdag is het zomerfeest op school met het thema Amerika (er gaan geruchten dat Obama langs komt....) Ik moet dan niet vergeten, zoals vorige week, dat Jesse 's middags nog zwemles heeft. Donderdag werken en Vincent heeft dan een picknick op school. En dan vrijdag de laatste schooldag! Dan zijn ze om 12.00 uur uit en kan ook voor ons de vakantie beginnen!
Maar vandaag hoef ik niks! Vandaag kan ik haken, Facebooken, lezen, net waar ik zin in heb...heerlijk! Ik neem het er vandaag ff van!