donderdag, oktober 27, 2011

Roemenië

Het was een super week! Echt een hele bijzondere reis. We hebben veel kunnen doen voor de mensen daar, maar de meeste indruk heeft de groep op mij gemaakt. Ik ben echt geraakt door de liefde van de jeugd en ik hou ineens onwijs veel van die gasten. Wat is het toch heerlijk om Jeugdleider te mogen zijn! Ik moet zeggen dat ik nog steeds een beetje aan het bijkomen ben. Ik kan nog niet echt nadenken en loop nog een beetje rond met een emotionele kater. Maar goed, het leven hier gaat gewoon door, dus stukje bij beetje draai ik weer mee in het gewone dagelijks leven.

dinsdag, oktober 11, 2011

Even weg...

Nog 3 nachtjes slapen en dan ga ik weg! We gaan met een groep van 33 mensen naar Roemenië. Twee jaar geleden zijn we ook geweest en ik heb super veel zin om weer mee te gaan. Deze dagen voordat ik weg gaan zijn wel even mega-druk (vooral in mijn hoofd). Maar goed, we komen er wel doorheen en dan is het zo vrijdag. Nu nog even een taart afmaken, morgen komt de kapper, donderdag helpen op school en dan is het vrijdag! Oh ja, ik moet ook nog ergens mijn tas inpakken...eh...nou ja, ik vind vast wel ergens een gaatje!

maandag, oktober 03, 2011

Dit weekend

Tjonge, wat was het een schitterend weer dit weekend. We hebben er lekker van kunnen genieten, want we hadden niets op de agenda staan. De zaterdag begon lekker relaxed, want Marco hoefde niet te voetballen. Hendrik en Jesse gingen even boodschappen doen en 's middags zijn we naar de Rijneke Boulevard geweest. Natuurlijk even de Action in, maar we kwamen eigenlijk voor de dierenwinkel. Eerst konden we het niet vinden, maar uiteindelijk waren we er. Ze hadden daar een feestje georganiseerd voor dierendag. Er was een springkussen, suikerspinnen, pannenkoeken, enz. Er reed een ponykarretje en (en daar ging het ons voornamelijk om) roofvogels! Helaas was de show net geweest, maar de vogels stonden er wel en je kon ze ook vasthouden... Echt heel leuk




Toen we thuis kwamen heb ik de taart voor ons buurmeisje afgemaakt en afgegeven. Een chocoladetaart met een laag bokkepootjesvulling en een laag hazelnoot-creme:


's Avonds ging Ruben naar de bioscoop en hebben wij heerlijk in de tuin gegeten en later "Ik hou van Holland" gekeken.
Zondagochtend zijn we naar de kerk geweest. Na de dienst was er een loodjes verkoop waarbij leuke prijsjes te winnen waren. De opbrengst van deze verkoop was voor Roemenië. Eén prijs was een taart van mij met daarop het logo van The Roemeniëns.
De taart was gevuld met zwitserseroom en 4-vruchtenjam.


's Middags hebben we heerlijk in de tuin gezeten en's avond ging de BBQ aan. Echt een heerlijk weekend... Het leek wel zomer!

Oh ja, nu vergeet ik nog het verhaal over Jesse. Ik wilde Jesse zijn haar al een tijdje laten knippen, maar op de een of andere manier kwam het er steeds niet van. Zaterdag was ik het echt zat, dus besloten we om de tondeuse erbij te pakken. Helaas werkte die niet helemaal zoals het zou moeten. Na verschillende pogingen ben ik maar bij de buren gaan vragen of we hun tondeuse konden lenen. Maar goed, Jesse heeft zo'n bos haar dat er gewoon haast niet door te komen was. Ik raakte echt gefrustreerd, dus ben maar naar benden gegaan. "Dan maar maandag een nieuwe kopen en het dan afmaken", dacht ik.
Nadat ik mijn frustratie had geuit op facebook was er gelukkig een vriendin (die kapster is!) die wilde helpen. Ik mocht zondagmiddag bij haar langs komen en zij heeft ervoor gezorgd dat Jesse weer een knap koppie heeft!