donderdag, juni 30, 2011

trakteren

Taarten-maken is echt een hobby waar veel mensen verslaafd aan raken. Je ziet het steeds vaker. Zo merk je ook dat er vaker taarten gemaakt worden tijdens een partijtje. Marco had vorige week een partijtje van een meisje uit zijn klas en daar gingen ze ook een taartje versieren. Hij vond het super leuk om te doen en ik was ook best trots op het resultaat;

Vandaag nam Jesse afscheid van de peuterspeelzaal. In de vakantie wordt hij 4 jaar, dus daarna gaat hij naar de basisschool. Om te trakteren had ik cake-ijsjes gemaakt.
Eerst werd er natuurlijk gezongen en mocht Jesse op de trommel slaan. Daarna mag de jarige iets "ondeugends" doen. Jesse koos ervoor om op de tafel te lopen.
Daarna was het tijd om uit te delen en kon iedereen genieten van de cake-ijsjes...
Fijne vakantie allemaal en tot straks op de basisschool!

maandag, juni 20, 2011

Vader- verjaardag

Als je op 19 juni jarig bent gebeurd het wel eens dat je jarig bent op vaderdag. Wel makkelijk, want we hoeven niet dubbel een cadeau te kopen:) En opa kon vaderdag gewoon bij ons vieren...
Ruben en ik hebben samen aan de taart gewerkt... Ik vond de kleurencombi zwart/rood erg mooi en Ruben had het over kleding...we hebben toen maar een overhemd gemaakt ,terwijl HJ dat eigenlijk nooit draagt, maar het ging vooral om de stropdas...het ultieme vaderdag-cadeau...toch??

donderdag, juni 16, 2011

Trots

Het is ongelooflijk hoe trots je kan zijn op je kids.
Hebben ze dan iets speciaals gedaan? Nou nee, niet echt, niet altijd. Soms kan je gewoon onwijs trots zijn gewoon om wie ze zijn. Puur het fijt dat ik hun moeder ben maakt me soms al trots. En soms zijn er van die hele gewone dingen. Dingen die in elk mensenleven voor komen. De gewoonste zaak van de wereld. Maar...als het je eigen kind betreft ben je ineens mega-trots!
Zo ben ik deze week mega-trots op Jesse... Hij is zinlijk!!!!!!!!!!!! Geen luier meer om overdag. Elke keer netjes naar de wc! En vanmorgen was zelfs zijn luier droog na een hele nacht! Trots, trots, trots!!!

zondag, juni 05, 2011

Weekend 3 en 4 juni...

Ik had jullie beloofd om dit weekend de foto's te laten zien van de taart waar ik best trots op was... Er was mij gevraagd om, als geintje voor een man die jarig was, een boobie-taart te maken. Ik wilde het wel een keer proberen... Toen ik bezig was ging het eigenlijk best goed (mede dankzij een goede how-to van internet). En toen ik klaar was was ik erg blij met het resultaat. nooit gedacht dat ik het zo leuk zou vinden om zo'n taart te maken..hahaha
Ook mocht ik Mega-mindy maken...
Ik heb de tips van Nathasja gebruikt. Woensdag heb ik namelijk een workshop 3D-puzzelen gevolgd bij Tazzels in Zwammerdam. Hij is gevuld met zwitserse room en aardbeienjam;

Gister hebben we best een vermoeiende dag gehad. Het was echt schitterend weer! We hadden vrijdag al het huis aan kant gemaakt en wat slingers opgehangen. Maar toch gingen we er ook gister op tijd uit om de laatste dingen klaar te maken. Om 10.00 uur kwam de hele familie naar ons huis. We hadden een familie-dag omdat mijn ouders 40 jaar getrouwd waren. We begonnen met koffie bij ons thuis. Gezellig om iedereen weer te zien en genoten van koffie met taart (gevuld met Mona citroenkwarktaart-pudding en lemon curd met mandarijntjes):

Na de koffie zijn we naar Afifauna gegaan. Daar zijn we eerst een rondje gaan varen met de boot.
Nadat we een broodje hadden gegeten zijn we het park in gegaan. De jongens vonden het erg leuk. Ook Jesse heeft genoten, maar die had wel erg veel last van de warmte.
Tijdens de roofvogelshow mocht Ruben naar voren komen. Het was wel grappig, want hij had op zijn hoofd de videocamera van mijn zusje. Zij had die pas geleden gekocht en zo konden we hem gelijk uittesten. Hij mocht gaan zitten en toen kwam er een gier recht op hem afvliegen en ging vlak boven hem zitten. Het is echt een leuk filmpje geworden! We vonden Ruben echt heel stoer...
Zelf vond ik de Lori-vogeltjes erg leuk!!
We hebben een gezellige dag gehad! 's Avonds hebben we bij ons in de tuin nog lekker ge-BBQ-ed! Toen iedereen naar huis ging waren we echt helemaal op. Lekker naar bed dus.
Vanmorgen was het voor iedereen best lastig om weer ons bed uit te komen... Toen het vanmorgen zo regende waren we ons er wel extra van bewust hoe erg we geboft hebben gister met het mooie weer.
Nu maar hopen dat het volgend weekend ook een beetje mooi weer zal worden... Ruben en ik gaan met de jeugd van de kerk naar Opwekking en ik hoop dat echt dat het droog is!!!