dinsdag, januari 26, 2010

Ziek

Gistermiddag heb ik toch nog een vrij rustige middag gehad. Jesse is uiteindelijk gaan slapen, dus ik had even tijd voor mezelf. Dit was zo lekker, dat ik gewoon de tijd vergat en pas om 15.06 uur op de klok keek... Te laat dus om nog op tijd op school te zijn, nou ja... Vincent was lekker aan het sneeuwballen gooien op het schoolplein, dus het was niet zo erg dat ik wat later was.
Jesse is wakker geworden met flinke verhoging. Hij had echt veel last van zijn buik en af en toe dacht ik dat hij alles eruit zou gooien, maar het bleef binnen. 's Avonds hebben we hem op bed gelegd met een zetpil en heeft hij heerlijk geslapen.
Vandaag blijf ik maar zo veel mogelijk binnen met hem... Het was vanmorgen -9,5 graden!!! Verwarming dus maar wat hoger en thuis blijven! Er is nog genoeg te doen!

maandag, januari 25, 2010

Ik had gedacht...

...dat ik vanmiddag lekker alleen thuis zou zijn. Jongens naar school, Jesse naar de peuterspeelzaal... De jongens zijn wel naar school, maar Jesse is thuis. Vanmorgen was er niets aan de hand. Hij heeft gewoon lekker gespeeld en TV gekeken, maar vlak voordat ik de jongens uit school ging halen begon het. Jesse was aan het huilen en hoesten. Hij voelde zich duidelijk niet lekker, maar ik kon niet achterhalen hoe dit ineens kwam. Ik heb hem mee genomen op de fiets, want ik MOEST naar het schoolplein... Jesse was niet in zijn hum en bleef wat verdrietig. Weer thuis had ik geen idee waar ik goed aan zou doen. Moest ik hem nu gewoon naar school sturen en dan maar afwachten hoe het daar zou gaan? Hij wilde absoluut niet eten en begon af en toe te kokhalzen... Wat moet ik nu?? Ik heb besloten om Jesse maar op bed te leggen. Daar was hij het niet mee eens. Hij bleef maar huilen... Toch er maar even uit gehaald... Moest ik hem nu toch naar school sturen? Ik had me zo verheugd op een middag zonder hem... Nee, naar school, dat kon ik gewoon niet maken. Toch maar in zijn bedje dan... weer huilen... Uiteindelijk is hij nu stil! Toch een rustige middag, maar het voelt toch niet zo lekker... Ben ik nou heel erg? Of hebben meer moeders dit gevoel? Ik vind Jesse echt een schat, maar het is soms zo lekker om hem even niet om je heen te hebben...

Ik heb weer een opdracht gekregen om iets te scrappen!
Ik ga dus maar eens kijken of ik wat mooi papier bij elkaar kan vinden...

vrijdag, januari 22, 2010

En jawel...

...vandaag is Hendrik aan de beurt. Ziek, zwak en misselijk in z'n bed...

donderdag, januari 21, 2010

Weer thuis

Ja, zonder dat jullie het wisten zijn wij er even een weekendje tussenuit geweest. De jongens hadden maandag vrij van school, dus dat vonden wij een mooi moment om een weekendje weg te gaan. Lekker genieten in een vakantiepark! Lekker zwemmen, bowlen, spelletjes doen, haardvuurtje aan... gewoon genieten!
Helaas was Vincent het hele weekend niet helemaal lekker, werd Jesse ziek in de nacht van zondag op maandag, werd Marco maandagochtend ziek en Ruben maandagmiddag. Na al die zieke kinderen en het daarbij horende opruimen, schoonmaken, enz voelde ik me ook niet meer helemaal top-fit. En jawel; in de nacht van maandag op dinsdag was ik aan de beurt! Tjonge, wat kan een mens zich beroerd voelen! Met dank aan Renate, die zo lief was om een dagje op Jesse te passen, kon ik in mijn bed blijven en voelde ik mij woensdag weer een stuk beter!

Vandaag was weer een heerlijk normale dag! Iedereen weer naar school, Marco weer trainen, ik heb weer wat kunnen haken. Ik heb mijn mailbox weer eens doorgewerkt, dus ja, ik geloof dat ik weer helemaal bij ben!

donderdag, januari 07, 2010

Een nieuw jaar...


Het jaar is alweer een paar dagen oud en ik kwam er achter dat ik nog niets van me had laten horen... Nu moet ik zeggen dat het ook wel gelijk weer erg druk is. Niet alleen moeten de kinderen weer naar school (JOEPIE!!!!) maar door het koude weer moeten er ineens weer schaatsen worden opgezocht, kijken of de ijsbaan al open is, lid worden van de ijsvereniging, enz... De kids vinden het heerlijk om te schaatsen en ik vind het ook helemaal leuk dat ze kunnen schaatsen, maar met 4 kids is het zo af en toe best een geregel... Maar dat heb ik er graag voor over!
Nu het jaar weer is begonnen beginnen er ook allerlei andere dingen weer. De kring, de vergaderingen, de jeugdavonden, zwemles en voetbal... De agenda staat gelijk weer goed vol.
Tijd voor mezelf is dan soms even zoeken, maar meestal lukt het wel. Aan scrappen kom ik dan niet zo heel snel toe, maar ik heb nu iets nieuws ontdekt: Haken! Echt zo onwijs leuk om te doen!! Ik heb vandeweek een heel pakket met wol besteld en heb echt zin om ermee te beginnen. De afgelopen week heb ik al verschillende mutsen gehaakt en ben nu van plan om een poncho te gaan maken of een vest ofzo...
Nee, het is niet zo dat ik het scrappen helemaal aan de kant heb gezet hoor. Ik heb nog een grote opdracht liggen en zal zeker voor mezelf lekker blijven scrappen, maar ik kom er nu even niet zo aan toe en met haken gaat dat wat makkelijker.
Dus: een nieuw jaar, een nieuwe hobby!
Ik wens iedereen een heel creatief 2010!